torsdag 30 september 2010

Prickig overall!


Idag tänkte jag visa en overall/jumpsuite som jag klippte ut för länge sen, men som blev klar först nu när jag då äntligen kom ihåg att köpa en dold dragkedja.

Mönstret är ett Ottobre och jag har sett den uppsydd på många bloggar. Alltid lika snygg, självklart ville jag sy en också!

Valde ett velourtyg som jag gillar i orange och rött och till det turkost som kontrastfärg. Känner mig både nöjd och glad med dom valen för jag är väldigt förtjust i just dom färgerna ihop. (Ser föresten att jag använt mycket turkost på sista tiden, kanske dags att tänka nytt? )

Den här modellen är verkligen tacksam och betydligt enklare att sy än jag trodde. Slutresultatet blir riktigt bra!

Mönster: Ottobre nr 6/2009. Modell overall Mustikka. Jag har sytt den i storlek 68.

Material: Velour från Ohlossons tyger, mudd från jofotex. Dragkedjan kommer från Tygverket.

Positivt: Att overlocken syr som en dröm nu med ny underkniv. Jag blev riktigt rätt för det var inte länge sen jag satte dit en ny, fick därför för mig att det var något annat fel. Förmodligen ett kostsamt sådant, men icke!

Överkviven behövdes inte bytas denna gång och efter en snabbtitt inser jag att det nog är bäst att en fackman gör det. Tack Singh för att du kollade upp det i sin bruksanvisning, jag hade förmodligen annars gått loss även på den!

Negativt: Skulle vara att bilden blev något suddig, men jag orkade helt enkelt inte ta nya bilder!

6 kommentarer:

 1. Sååå fin! Läcker färgkombo och fin modell! Jag har också varit sugen på att sy just sånna men eftersom jag tyvärr inte har någon i familjen som kan ha sånna så har det inte blivit prioriterat.

  SvaraRadera
 2. Gud vilka underbart söta...! Håll fast vid turkost, det är ju bara så läckert! :-)

  SvaraRadera
 3. Jag syr smått ändå, tycker det är kul att testa nytt och i små storlekar blir det ju inte så dyrt. Har faktiskt mest använt bitar som blir över efter annat. Ser det som övning.

  Min tjej har tyvärr ingen större lust att ha på sig hemsytt längre. Hon har ändrat stil och det är inte jag som bestämmer garderoben längre!

  SvaraRadera
 4. Ja så kan det vara ibland med hemsytt, men sen ska du se när det blir dags för balklänning, ja då är det mammas hemsydda som gäller.
  Jag lovade mig sjlv att inte sy någon balklänning till min dotter, men ekonomin fick styra, och det blev ju mycket billigare att sy själv. På en dag var den klar. Supernöjd. Velour är ju ett skönt plagg, lite 70-tal men i nyare tappning.

  SvaraRadera
 5. Verkligen jätteläcker! Härlig färgkombo! Som alltid hos dig...

  SvaraRadera
 6. Coola brallor! Tukost är jättesnyggt så det kan inte användas för ofta =)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails