söndag 3 oktober 2010

Tunika i pastellfärger!Åter en tunika i favorit mönstret från Ottobre. Fick plötsligt bara en så otrolig lust att sy just den här modellen igen. Sydde ett antal tunikor i somras och fastnade då för det här mönstret.

Har använt second hand tyger och spill som blev över efter annat. Vet dock att det blommiga tyget är köpt på Stoff och stil.

Bra att veta om mönstret är att det har "plus-storlekar" . Tunikan blir alltså mycket vid om man följer mönstret precis som i tidningen. Men det funkar bra att ta in lite i sidorna. Här har jag tex sytt upp den minsta storleken 98, och tog då in 2,5 cm i varje sida. Gäller även i armarna!

Mönster: Ottobre 6/2009 modell Funny Enny storlek 98

Material: Tyger från stoff och stil samt tyg från min lokala second hand butik.

Positivt: Att få känna riktig skaparglädje!

Negativt: Har sagt det förr, men här kommer det igen: varför måste photo shop vara så svårbegripligt! Vill kunna gör fina collage med olika foton, men som läget är nu begriper jag inte hur man gör. Orkar heller inte ta tag i det!

8 kommentarer:

 1. Söt tunika! Har sneglat på det mönstret många gånger men det stannar alltid vid att det är just plus storlekar. Känner precis som du ang photoshop! Jag har definitivt inte prioriterat det, även fast det skulle vara kul. men jag syr hellre än sitter framför datorn och funderar över hur jag ska få till fina bilder.

  SvaraRadera
 2. Tunikan är jättefin, härlig blandning på tyger. Jag är ingen höjdare på photoshop, glad om jag lyckas lägga in en bild på bloggen....

  SvaraRadera
 3. härlig tunika... fina färgkombinationer, som vanligt när du är i farten!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig "polka-inspirerad" mix i tunikan! Blir lite nyfiken om det finns någon plan med plaggen i lite mindre storlek än dotterns, samlar du på dig till försäljning eller blir det gåvor till vänner? Hur som, toppenfina är dem :-)

  SvaraRadera
 5. Jättesöt! Ser riktigt välarbetad och proffsig ut.
  Jag håller med om att photoshop är rätt krångligt. Jag använder ett gratisprogram som heter PhotoScape http://www.photoscape.org/ps/main/index.php Det är lättbegripligt, har många bra funktioner och är inte lika tungkört som photoshop. Lite enklare men ändå bra =)

  SvaraRadera
 6. Helt underbar! Det är så kul när man kan leka med tygerna och blanda fritt! En riktig inspirations klänning!!

  SvaraRadera
 7. Fram till nu har jag sytt helt planlöst bara för att det är så kul! Även övat upp "handlaget" som gått förlotat efter 10-års sy uppehåll. Därför blir det mycket nya mönster och detaljer.

  Att jag nu syr i små storlekar har främst med tygåtgång och kostnad att göra, sen går det ju fort också. En annan anledning är att H inte vill ha så mycket hemsytt på sig längre.Jag tycker det är en bra lösning att sy smått!

  Sen har det visat sig att det har funnits ett intresse för vissa plagg och dom har jag sålt. Bättre det än att jag samlar på hög!
  Jag syr däremot inte på beställning utan det har handlat om färdiga plagg jag visat upp här i bloggen. Finns intresse kan man alltid maila mig.

  Det finns planer på att försöka komma med på en hantverksmarknad nästa höst ihop med en likasinnad tjej. I det här ögonblicket är det bara planer. Vi får se, man måste lämna in prov för bedömning för att sen ev komma med!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails