tisdag 22 juni 2010

Nytt mönster!

Försökte mig på att rita ett nytt eget mönster och det här är resultatet. Jag hade några ideer som jag ville prova. Bland annat ett lagt veck fram från halsen, puff ärm och rullfåll. Nu blev det ingen rullfåll då jag är bort rest denna vecka och inte har tillgång till en overlock maskin, men de båda andra ideerna fick jag med!

Jag är ganska nöjd med den färdiga klänningen men vissa justeringar måste till. Ska minska ner vidden i sidorna, ta ner urringningen i halsen något samt fundera på hur jag vill att ärmsluten ska se ut. Fick lite nya ideer under tiden jag sydde!

Jag får helt enkelt lägga lite mer tid på mönstret innan jag är nöjd!

Mönster: Eget, utgick dock från Meedoms grundmönster storlek 8 år.

Material: Trikåtyg från http://www.jnydesign.se/ samt mudd från lokal tygbutik. Det här är ett mycket sött tyg, kanske för sött för ett större barn. Tror inte det gick hem till 100% hos dottern.

Kul: Att fixa att rita ett eget mönster från grunden!

Problematiskt: Den här veckan är jag bortrest och måste låna en symaskin. Ett nytt märke och en helt annan maskin än jag är van vid. Inte helt enkelt att få till det med alla inställningar och sömmar. Mycket svårare än jag föreställt mig faktiskt. Jag längtar tills jag sitter framför min gamla trotjänare igen!

3 kommentarer:

  1. Jättefin! Vad duktig du är som knepar ihop eget mönster å en massa avancerade moment, dessutom på lånemaskin :-)

    SvaraRadera
  2. Jättefin modell du skapat i ett fräscht tyg!

    SvaraRadera
  3. Så fin den är! Tyget är verkligen sommar fräscht och går fortfarande hem hos min 6 1/2 åring men inte hos 9-åringen.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails