torsdag 6 maj 2010

Klänning i skogstyget!


Jag köpte tyvärr bara en meter av Johanna Ahlards skogstyg. Det var en miss, jag skulle gärna ha massor av meter i lager här hemma. Hon är grym på mönster som gör sig i tyg!

Denna klänningen är gjord helt enligt önskemål och togs emot med ett stort leende! Underbart, hoppas nu att klänningen blir en sommarfavorit.

Extra kul var att prova på att kanta klänningen ner till, vilket jag aldrig tidigare gjort. Jag är alltid lite nervös när jag ska bandkanta i trikå, resultatet kan bli hur som helst. (Önskar att jag ägde en cover pro, har fått för mig att slutresultatet blir snyggare då) Den här gången gick det däremot hur smidigt som helst och resultatet blev bra! Jag tror att det beror på att jag fick till rätt trådspänning, något jag inte lagt så mycket tid på tidigare!

Mönster: Eget, omgjort efter Meedoms grundmönster form 3

Material: Som sagt, Skogstyg från http://www.mjukatyger.se/ ritat av Johanna Ahlard. Kvaliten var fantastisk och att sy i det var en fröjd.

Tips: Om du inte har Meedoms bok med grundmönster köp den! Jag har använt mig mycket av dom och det finns dessutom bra tips i boken. Mönstren är dock lite stora i storlek.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Är boken bara för barn eller är det grundmönster även till vuxna?
  Örebroaren

  SvaraRadera
 2. Boken, eller böckerna är bara för barn. Det finns en från 0-3 år och en från 4-7 år. Sen kan man köpa enbart grundmönster på 8-11 år. Tyvärr inga grundmönster för vuxna. Känner ej heller till någon bra sådan.Naturligtvis finns ju Inger Öberg/Hervor Ersmans bok med mönster och konstruktioner men den känns gammal och trist.

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blev och visst är det snyggt att även sätta kantband nedtill!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails