måndag 15 mars 2010

Halterneck tunika och tights till sommaren!
Här kommer mer sommarkläder till dottern. Om man är nästan nio år tycks linnen och bara axlar vara tufft och helt rätt! Själv tycker jag att halterneck är snyggt så varför inte prova tänkte jag!

Jag utgick från ett mönster på klänning A-linje och ritade in en halterneck. Inga konstigheter. Det svåraste var längden på halssnibbarna. Tyvärr blev de lite för korta. På det färdiga plagget så stramar det lite runt halsen. Det gäller att vara noga med längden för det ser ju lika illa ut om det inte sluter till och "hänger". Nästa gång förlänger jag dom med ca 2 cm var. Modellen är i alla fall populär och fler tunikor är beställda!


Tygerna jag använt har legat till sig lite här hemma. Jag köpte det mest för att jag gillar färgerna och att uggle-tyget känns som en klassiker som man måste äga en bit av. Jag var inte störtförtjust i tygerna men kombinationen med det mönstrade mot det randiga blev snyggt!
Blir fräscht i sommar när dottern är lite solbränd!


Mönster: Eget, utgick ifrån en klänning med A-linje form storlek 134.

Material: Uggletyg och randig trikå från http://www.jofotex.se/

Bäst just nu: Att jag fått mina namnband och att denna tunika är första plagget som får en sån fastsydd! Underbart kul tycker jag!

4 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren på min blogg, kul att du hittat dit!:) Vad mycket fint du har sytt! Detta setet gillar jag verkligen och jag tror att min snart 9-åring också skulle gilla det även fast jag tänkt att ugglorna kanske är lite för barnsliga för henne... Modellen gjorde dem tuffa tycker iaf jag! Ser att du även sytt en tunika som jag tänkt prova ur Ottobre. Jag har inte så mycket erfarenhet av deras mönster men jag har förstått att de kan vara lite stora så efter att ha läst ditt inlägg ska jag nog sy tunikan i storlek 128 när jag kommer till skott.

  SvaraRadera
 2. Tack JuMel, du har en jätte trevlig blogg som jag följt ett tag! Kul med någon som även syr till ett lite större barn.

  SvaraRadera
 3. Halterneck klänningar en klar favortit hos mina töser, har ju många ) (Se foton på min sida) de älskar klänningar, gillar osså det där moln mönstret på bilden ovan !

  SvaraRadera
 4. Tack Jennie för din kommentar! Ska se om jag kan hitta till din sida.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails