torsdag 9 december 2010

Jultunika


Idag visar jag en tunika/klänning som kom till i all hast. H ska vara med på en julkonsert och behöver något nytt till det speciella tillfället. Hade inte tid att klura på ny modell så därför svängde jag in på PoP för att få inspiration. Här är resultatet!

Mönster: Har jag ritat själv, men det finns en liknande klänning/tunika på Polarn och Pyret just nu. Jag ritade ur minnet så det är ingen exakt kopia men snittet är det samma.

Jag är mycket förtjust i modellen och fick en massa idéer i huvudet på varianter man kan sy. Kanske kommer det fler! Storleken är 140.

Material: Tyger från Stof2000. Har varit så nöjd men de andra tygerna där ifrån men tyvärr höll inte den rosa/röda interlocken måttet. Tyget töjer sig under sömnad och då lyser den vita interlocken trycket är tryckt på igenom. Inte så snyggt!

Positivt: Modellen och då särskilt hur den ser ut i nederkant. Rundad och kortare fram än bak. Mycket lyckat tycker jag!

Negativt: Den rosa/röda interlocken som drog ner resultatet på tunikan. Jag fick jobba hårt för att få till en acceptabel fåll i nederkant.

7 kommentarer:

 1. Läcker modell, kul med nått lite annorlunda! Synd på tyget, alltid trist när inte tyget håller måttet:( Du kan väl bjuda på en livebild framöver, det hade varit kul att se hur den ser ut på?:)

  SvaraRadera
 2. Så läcker! Den skulle jag kunna tänka mig! Visst borde man kunna sy den i vuxenstorlek!? Skall bara hitta nåt bra tyg!

  SvaraRadera
 3. Tjusigt värre! Gillade också just formen nertill.

  SvaraRadera
 4. Den är hur snygg som helst!!!! Kanske även jag ska försöka mig på något liknanade, tack för inspirationen isåfall!!! Håller med nån annan, den borde vara jättefin även till vuxen!

  SvaraRadera
 5. Vilken söt tunika! Tyget var också snyggt, trist att det var tråkig kvalitet, men det syns iaf inte.

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg. vilken fin modell!

  SvaraRadera
 7. Fint med den runda formen nertill!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails