onsdag 5 oktober 2011

Body och muddbyxa

Har sytt en body i ett helt underbart tyg. Jättefin kombination av färger och mönster som gör det perfekt till barnkläder. Jag blev verkligen glatt överaskad när jag packade upp tyget som heter helikopter och kommer från Lilofant. En ny favorit hos mig!Egentligen har jag inte tid att sy alls just nu, men jag kunde inte låta bli när jag fick det här tyget i handen. På grund av tidsbristen valde jag dock ett mönster jag använt mig av tidigare och där jag kan hela arbetsgången. Mönstret på bodyn hittar du i Ottobre 3/2010 och den heter Hau hau. Min variant är långärmad och något smalare i modellen än originalet. Annars inga större förändringar.


...Sen kände jag mig helt plötsligt även tvungen att sy ett par matchande byxor. Hade en bit svart "jeanstrikå" från Ohlssons tyger hemma som jag tycker blev fint ihop med bodyn.


På lördag ska jag överlämna kläderna till dess nya ägare, ska bli kul att se om dom blir lika nöjda som jag!

8 kommentarer:

 1. oj, oj, oj... vad fint det blev! Ett hett tips är att de blir supernöjda! :-)
  HönaPöna

  SvaraRadera
 2. Så fint set! Mottagarna kan inte bli annat än nöjda. Betalade mina helikoptrar igår så jag ser fram emot att få sätta saxen i dem jag också:)

  SvaraRadera
 3. Jättefint set! Helikoptertyger ser verkligen fint ut! Bodyn ser så himla bra ut i modellen. Men min erferenhet av Ottobres barnkläder är inte så bra... stora och vida i modellen och med kuvertringningar som rynkar ihop sig. Hur tycker du att denna modell verkar? Gjorde du några ändringar i kuvertringingen för att få den så där fin? Om inte, så ska jag beställa det aktuella numret av Ottobre direkt! :)

  SvaraRadera
 4. Hej Jennie!
  Jag har inte gjort några ändringar i kuvertringningen utan ritat av och sytt helt enligt mönster och arbetsordning. Det rynkade sig inte för mig. Jag har sytt modellen flera gånger tidigare och aldrig haft det problemet.

  Däremot har jag minskat vidden i båda sidor med ca 1 cm och även vidden på ärmkullen. Håller med dig om att Ottobres modeller är stora och vida och ofta behöver justeras för att sitta bra!

  SvaraRadera
 5. Verkligen fin set, helikoptertyget har helt passerat mig.
  Det får vi nog ta och kolla in!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 6. Fin kombination, mycket snyggt med den röda kanten!

  SvaraRadera
 7. Härligt tyg och snyggt matchat både med kantbandet och byxorna!

  SvaraRadera
 8. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails