torsdag 19 maj 2011

Omlottbody

Har nu provat på att sy en omlottbody, min första faktiskt. Mönstret hittade jag i senaste numret av Ottobre och det höll jag mig till och gjorde inga ändringar alls.

Sömnaden gick skapligt och var överraskande kul. Allt går så mycket fortare när det är så här smått. I vanliga fall syr ju jag mest i storlek 140!

Sen blev det värre när tryckknapparna skulle på plats. Det här är något jag måste öva på. Jag har en prymtång, men i ärlighetens namn har den mest legat oanvänd i min syvrå. Ja, ja det blev inte helt perfekt men inte heller en katastrof. Det jag mest undrar över är hur gör ni för att se var knappen hamnar? Och vad sätter ni bakom knappen för stadga?

Trots knapp krånglet är jag mycket nöjd med denna "testbody" så här långt, nu ska vi bara se hur den ser ut på!

Mönster: Omlottbody Peppermint från Ottobre 3/2011. Storlek 56

Material: Singel jersey från Jnydesign samt muddväv från Soff och stil

Positivt: Tygåtgången. Det går år minimalt med tyg i dom här storlekarna om man jämför med storlek 140 !

Negativt: Att jag inte äger en CP. Vill så gärna bandkanta plaggen med en sådan!

3 kommentarer:

 1. Vilken sommar fräsch body! Visst är det rätt kul att sy små pytte kläder men själv tycker jag faktiskt att det är rätt tidskävande att sy bodies just pga kantbandingen. En CP hade inte varit dumt!:)

  SvaraRadera
 2. å... den ser jättefin ut, och jag är helt kär i det där tyget! Och grattis till att ha en bäbis att sy till (även om den inte är din... ):-)

  SvaraRadera
 3. Härligt när folk skriver lite om mönstren och vad de tyckte när de testat dem. Jag tänkte testa detta mönster under helgen och ville se om jag hittat någon som skrivit om det. Och det gjorde jag ju....

  Jag har en coverpro, men vi är INTE vänner än. Det blir mycket hoppstygn. Tidigare har jag bara kantat med muddväv, men nu skall jag köra på med interlock och hoppas på det bästa... Det krävs väl lite mer erfarenhet med inställningarna antar jag. Det är ju många som har problem i början med CP:n.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails