måndag 29 augusti 2011

Varmt och gott i höst!

Ja, hur ogärna vi än vill så är ju hösten på väg. Därför har jag sytt ett set med mössa, vantar och tossor som ska värma gott nu när det blir allt kallare ute.

Samtliga är fodrade med trikåtyg.

Tycker setet blev coolt och visst kommer alla de härliga färgerna lysa upp fint i höst!

Mönster: Eget i storlek ca 6 mån

Material: Interlock från Jnydesign samt muddväv från SoS.

Bäst: Att vi idag har en 10-åring att fira! Måste sluta nu för jag är inte riktigt klar med alla förberedelser och snart kommer hon hem!

fredag 26 augusti 2011

Höstset



Det blir mycket bäbiskläder nu....



...och plagg med knäppning vid axeln.Det här är dock det sista på det tag!

Tröjan ska matcha ett par muddbyxor som jag sytt tidigare och även visat upp här på bloggen. Byxorna har fått legat till sig lite, men nu har N växt till sig så nu ska dom nog passa fint!

Det fick även bli en mössa att matcha med i det söta draktyget från Znokdesign !

tisdag 23 augusti 2011

Stjärnbody


Har sytt ytterligare en body som också ska passa ihop med de röda muddbyxorna från tidigare inlägg. Det här gången i lite starkare färger. Har sett den här tyg- och färg kombinationen tidigare på andra bloggar och tänkt att den ska jag också testa. Är jättenöjd med resultatet och tycker den blev SÅ fin!

Har använt samma bodymönster som ni sett tidigare. Blev så förtjust i knäppningens placering så det blev en till på direkten. Har även klippt till en tröja i samma modell som ligger och väntar på att bli ihopsydd.

Tyget kommer från JNYdesign och har faktiskt redan varit ett plagg. En tunika som H växt ur, man kan alltså säga att jag använt mig av återbruk denna gång!

Mönster: Bodymönster i storlek 62 med ursprung från Ottobre nr 4/2011.

Material: Turkosa stjärnor från JNYdesign samt röd trikå från stof2000.

Positivt: Älskar kombinationen rött och turkost, får hoppas att föräldrarna också gör det!

Sen var det trevligt att bläddra i nya S&S katalogen. De fanns den del som föll mig i smaken och som tur är får jag ju snart beställa tyg igen!

söndag 21 augusti 2011

Nytt i syrummet!

Har försökt skapa lite mer ordning och reda i syrummet under tiden symaskinerna har varit inlämnade på service. Framför det vita skåpet stod tidigare tre stora plastbackar fulla med tyg. Idag står där istället denna nyinköpta hurts från det "stora varuhuset". Tygerna åkte nu in i skåpet och de som tidigare fanns där ner i hurtsen. Det blev så mycket bättre och framför allt så mycket snyggare i vår lägenhet (syrummet är egentligen en genomgångshall till samtliga rum)!

Skärmattan passade dessutom perfekt ovan på hurtsen. Nu ligger den framme när jag behöver den och jag slipper ockupera köksbordet!


fredag 19 augusti 2011

Body och muddbyxa

Inga häftiga tygkombinationer här inte! Endast rött och vitt i all sin enkelhet.


Set i storlek 62 konstruerat efter N:s mått (kortare och lite knubbigare än bvc´s "normalkurva"?!?). Både bodyn och byxorna är nya modeller för mig men jag erkänner att jag blev starkt inspirerad av två modeller ur senaste Ottobre.


Det nya med muddbyxan är att den har sömmar i sidan och är lite snävare, mindre vidd i benen, än mina vanliga muddbyxor. Skillnaden från Ottobres mönster är att jag ritade om byxan upptill för att den förhoppningsvis ska passa N bättre. Ska bli kul att se hur dom ser ut på!


På bodyn ritade jag in knäppning i ena axelsömmen. Nytt för mig och just därför ville jag utmana mig själv genom att testa det.


En annan utmaning som börjar bli ganska jobbig är att jag har köpstopp på tyg. Har haft det sen i maj och tanken är att jag ska härda ut hela augusti. Känns skönt att det inte är så lång tid kvar nu när alla fina höst tyger börjar dyka upp.


Hur det har gått? Ganska bra... har bara köpt muddtyg(kan ha förträngt något litet inköp) under hela denna lååånga tid och då bara för att kunna sy av de metervaror jag redan haft hemma. Känner mig oerhört stolt över mig själv!


Mönster: Egna storlek 62


Material: Jersey "Husvagnssemester"(tror jag det heter) från Jnydesign och röd jersey från stof2000.


Positivt: Imorgon hämtar jag hem symaskinerna igen. Ha, vad skönt det ska bli att kunna sy igen!


Negativt: Att jag fortfarande inte har kommit på någon teknik som funkar bra när jag ska slå i mina tryckknappar. Får kämpa på med den biten!


måndag 15 augusti 2011

Hemma igen!

Några bilder från vår semester i Italien bla kan ni se H i hemsydd tunika strosa omkring någonstans i Rom. Mycket sol och bad men även en hel del historia och fantastisk arkitektur har vi upplevt under vår vistelse i Italien!

Roade mig även med att sätta ihop ett collage på N i olika Myntaplagg! En mysig liten kille som växer så det knakar. Förmodligen har han redan växt ur dessa plagg och är nu i behov av lite nya höstkläder!

Hemma igen och med årets semestern bakom oss. Känns som om det blev extra lyckat i år. Vi hann med så mycket utan att det blev ryckigt eller stressigt och vi upplever alla att vi har haft en lååång kul semester ihop.

Utvilad och laddad med nya intryck är det nu dags att ta nya tag framför symaskinen (och med allt annat också för den delen). Är riktigt sugen på sätta igång att sy, problemet är att jag lämnade in symaskinerna på service i fredags så jag får ge mig till tåls några dagar till. Får hoppas att dom mår bra av lite omsorg och att det sen är den dröm att sy igen. Saknade är dom i alla fall!

Tänkte passa på att rita upp mönster och städa syrummet. Kanske även ta tag i UFO högen. Har några plagg som bara behöver tryckknappar för att sen vara klara. Hoppas därför även ha något att visa upp i bloggen denna vecka!

SKA OCKSÅ PASSA PÅ ATT KOLLA IN ERA BLOGGAR, KAN TÄNKA MIG ATT DET FINNS EN HEL DEL SNYGGT ATT SPANA IN DÄR SOM JAG MISSAT UNDER SEMESTERUPPEHÅLLET!

Related Posts with Thumbnails