torsdag 25 februari 2010

Nattlinne


Ni får ursäkta kvalitén på bilden, jag håller på och lära mig det här!
Som så många andra älskar jag nattågstyget från Jofotex. Tyvärr känner inte min dotter, som snart fyller 9 år, på samma sätt. Hon tycker det är lite barnsligt, men ett nattlinne kunde hon i alla fall tänka sig.

Mönstret är eget men jag har utgått från ett linne köpt på HM. Jag tycker det vart snyggt med den lite rundade kanten fram. En liten detalj som gör att plagget ändå ser lite arbetat ut fast modellen är så enkel. I övrigt har jag bara förlängt plagget nertill för önskad längd.

Sömnaden gick bra ända tills jag skulle avsluta med att sy ihop sidsömmarna. Kantbanden runt ärmhålet var redan på plats och gled i från varandra under sömnad med Overlocken. Det var bara att sprätta och det fick jag göra många gånger. Tillslut tråcklade jag ihop för hand innan jag sydde. Vart skapligt men jag är inte helt nöjd. (Försöker säga till mig själv att det var ett tag sen du sydde så det är bara att öva tills det sitter). Har någon något bra tips för att få till det här momentet? Går det att förstå vad jag menar, det är inte helt lätt att få ner vad man menar i skrift!

Mönster: eget i storlek 134
Material: nattåg från Jofotex, samt grön mudd från samma ställe.
Bra: att tyget är ekologiskt!

Väska



Väskan har jag sytt till mig själv och den används flitigt. Jag tycker mycket om den här modellen. Väskan är lagom stor, kan både hänga över axeln eller bäras i handen. Sen var den också lätt att sy, det kommer helt klart att bli fler!

Mönster: Happy homemade vol. 4 , model nr 21 som jag beställt på http://www.yesasia.com/. Fin mönster bok med många modeller.

Material: Kommer från Jofotex i Söderköping. Kraftigt bomullstyg.


onsdag 24 februari 2010

Syfestival i Älvsjö

Jag var där och köpte på mig tyger!Fick äntligen se och känna på alla tyger jag tidigare bara sett på nätet. Det är en fantastisk känsla och vad fina de var! Nu ligger dom här och väntar på att jag ska börja klipppa i dom. Ideérna börjar komma, ska bara höra efter om det är något som kan passa dottern! Här är några av de tyger jag köpte under syfestivalen:






I övrigt blev jag lite besviken. Jag tycker det var en del saker till försäljning som inte riktigt hör hemma på en syfestival, men på det stora hela är jag nöjd!


Related Posts with Thumbnails